Sta je op het punt om software te laten ontwikkelen en heb je vragen?
Bekijk dan onze FAQ! Hier vind je onze antwoorden op de veelgestelde vragen over het ontwikkelen van maatwerk, datakoppelingen, softwareoptimalisatie, softwareonderhoud, hosting en onze producten.
Staat je vraag er niet bij? Stel deze dan via het contactformulier.
Wij helpen je graag verder!
Waarom is maatwerk een overweging, ondanks de beschikbaarheid van standaardsoftware?
Als standaardsoftware niet aansluit heb je te maken met:
- Inefficiëntie door handmatig en dubbel werk, wat tijd en geld kost.
- Terugkerende fouten leiden tot verspilling en frustratie bij werknemers en klanten.
- Gedemotiveerde medewerkers leiden tot verminderde productiviteit, hoger verloop en hebben effect op anderen en zelfs je product.
Maatwerksoftware maakt hier een einde aan.
De software die wij voor jou op maat maken:
- sluit aan op jouw bedrijfsprocessen
- verbetert de efficiëntie
- verhoogt de productiviteit.
Ook kan je dankzij de flexibele softwarearchitectuur die we toepassen je software aanpassen aan veranderende bedrijfs- en marktomstandigheden. Zo behoud je je concurrentievoordeel.
Hoe voorkom ik vendor lock-in bij maatwerk?
Wij voorkomen vendor lock-in door na oplevering de broncode aan je over te dragen. Zo behoud je controle over jouw software.
Daarnaast ontwikkelen wij jouw software met Microsoft C#, een van de meest gebruikte programmeertalen die ook ISO-genormeerd is. Dit betekent dat je niet aan ons vastzit als je ooit van leverancier wilt wisselen.
Is het maatwerk dat BrightFlow maakt mijn eigendom?
Ja, als opdrachtgever ben blijf je baas van je eigen software.
Normaal gesproken in de softwareontwikkelingsindustrie is het ontwikkelende bedrijf eigenaar. Dit komt doordat het auteursrecht op de software automatisch bij de maker ligt.
Bij BrightFlow denken we daar dus anders over. Wij vinden dat als jij ervoor betaalt, dat jij eigenaar bent. We willen geen vendor lock-in creëren, wat betekent dat je niet aan ons vastzit als je ooit wilt overstappen.
Ons bedrijf heeft een bedrijfsapplicatie door een andere partij laten ontwikkelen. Kan BrightFlow de software in onderhoud nemen?
Ja, ook als je elders een applicatie hebt laten ontwikkelen, nemen wij deze graag in onderhoud.
Vaak wordt gedacht dat het nodig is om opnieuw te beginnen wanneer bestaande software naar een andere partij gaat voor onderhoud en doorontwikkeling.
Onze aanpak is anders. Eerst onderzoeken wij of we de software kunnen onderhouden en verder ontwikkelen. Het uitgangspunt is zoveel mogelijk te behouden, waardoor opnieuw beginnen niet nodig is. Wij begeleiden je ook bij de overstap, en het stappenplan ligt al voor je klaar.
Kunnen jullie de applicatie van een andere partij doorontwikkelen?
Ja, ook als je elders een applicatie hebt laten ontwikkelen, kunnen wij deze voor je verder ontwikkelen.
Vaak wordt gedacht dat het noodzakelijk is om opnieuw te beginnen bij een andere partij voor verdere ontwikkeling van bestaande software.
Onze aanpak is anders. Eerst onderzoeken wij of we de software verder kunnen ontwikkelen. Het uitgangspunt is zoveel mogelijk te behouden, waardoor opnieuw beginnen niet nodig is. Wij begeleiden je ook bij de overstap, en het stappenplan ligt al voor je klaar.
Wat gebeurt er met mijn applicatie als BrightFlow besluit om niet meer door te ontwikkelen?
In het uitzonderlijke geval (nooit voorgekomen) dat BrightFlow niet langer jouw software kan of wil onderhouden en/of doorontwikkelen, werken wij mee om over te stappen naar een andere dienstverlener.
Is maatwerksoftware duur?
Wij denken dat maatwerksoftware niet duur hoeft te zijn. Met onze slimme werkwijze en uitgebreide functiebibliotheek werken we extreem efficiënt, wat resulteert in een gunstige projectprijs.
Neem in je overweging ook mee dat slecht functionerende software extra kosten kan veroorzaken. Vooral als er veel werknemers bij betrokken zijn. Inefficiëntie en gedemotiveerd personeel kosten de organisatie veel meer dan het maatwerk dat nodig is om het op te lossen. Soms volstaat een kleine ingreep om een heldere flow te creëren in jouw bedrijfsproces.
Dus vraag jezelf af: kan jij het je veroorloven om de inefficiënte processtromen en de gevolgen ervan te blijven negeren? Laat je verrassen door onze oplossing.
Welke programmeertaal gebruikt BrightFlow voor het bouwen van bedrijfssoftware?
Wij bouwen bedrijfssoftware met de programmeertaal C#. Deze taal van Microsoft voldoet aan zowel ISO/IEC- als ECMA-normen en staat steevast in lijsten van de populairste programmeertalen. C# geniet bekendheid vanwege zijn betrouwbaarheid en uitwisselbaarheid, en wordt vaak gebruikt voor het ontwikkelen van verschillende soorten software, van desktop- en webapplicaties tot mobiele apps.
Hoe integreert jullie maatwerksoftware met bestaande software?
Wij maken een softwarekoppeling voor je op maat die beveiligde data-uitwisseling tussen jouw bedrijfssoftware mogelijk maakt. Afhankelijk van de situatie en jouw wensen gebruiken wij verschillende technieken, zoals:
- API-koppeling
- Websocket
- Webhook.
Ook kunnen we ons koppelingsportal (een middleware-oplossing) inzetten of gebruikmaken van data import/export tools, afhankelijk van wat het beste past bij jouw specifieke integratiebehoeften. Verder maken we ook UBL-koppelingen.
Wat zijn de meest logische datakoppelingen voor bedrijven?
De meest logische koppelingen zijn diegene die de efficiëntie verhogen en het grootste voordeel is te behalen door vitale, bedrijfskritische software te koppelen, zoals:
- ERP- en CRM-pakketten
- Boekhoud- en salarisadministratiesoftware
- E-commerce platforms en bestelbeheerapplicaties
- Urenregistratiepakketten en projectbeheerapplicaties
- E-mail marketingsoftware en marketing automation tools.
Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat onze bedrijfssoftware onderling gegevens uitwisselt?
Om ervoor te zorgen dat bedrijfssoftware efficiënt samenwerkt en medewerkers zo min mogelijk handmatig en dubbel werk hoeven te verrichten, zijn datakoppelingen met de bedrijfskritische software van essentieel belang.
Wij maken maatwerk koppelingen voor jouw bedrijf die een beveiligde data-uitwisseling tussen jouw bedrijfssoftware mogelijk maken. Afhankelijk van de situatie en jouw wensen maken wij gebruik van verschillende technieken, zoals:
- API-koppeling
- Websocket
- Webhook.
Daarnaast kunnen we ons koppelingsportal, een middleware-oplossing, inzetten of gebruikmaken van data-import/exporttools, afhankelijk van wat het beste aansluit bij jouw specifieke integratiebehoeften. Bovendien bieden wij de mogelijkheid om UBL-koppelingen te realiseren.
Omdat jouw situatie en de wensen de toe te passen techniek bepalen, nodigen wij je uit om een vrijblijvende afspraak met ons in te plannen. Tijdens het kennismakings- of inventarisatiegesprek kunnen wij vrij snel vaststellen wat nodig is en je verder adviseren.
Wij hebben een koppeling laten ontwikkelen bij een partij die is gestopt. Nu zoeken we een nieuwe ontwikkelaar. Neemt BrightFlow ook een bestaande applicatie in onderhoud?
Ja, ook als je elders een koppeling hebt laten ontwikkelen, nemen wij deze graag in onderhoud.
Vaak wordt gedacht dat het nodig is om opnieuw te beginnen wanneer bestaande software naar een andere partij gaat voor onderhoud en doorontwikkeling.
Onze aanpak is anders. Eerst onderzoeken wij of we de software kunnen onderhouden en verder ontwikkelen. Het uitgangspunt is zoveel mogelijk te behouden, waardoor opnieuw beginnen niet nodig is. Wij begeleiden je ook bij de overstap, en het stappenplan ligt al voor je klaar.
Wat houdt het softwareoptimalisatietraject in en wat levert het op voor mijn bedrijf?
Het softwareoptimalisatietraject start met een onderzoek zodat wij de huidige situatie en wensen begrijpen. Het resultaat; met een aantal slimme maatwerk aanpassingen verbeteren wij het werkproces waardoor de optimale flow ontstaat.
Onze werkwijze:
- Inventarisatie en analyse van de huidige situatie en knelpunten
- In kaart brengen van de wensen
- Optimalisatievoorstel
- Ontwikkeling
- Implementatie en gebruikersondersteuning.
Jouw voordelen:
- Vermindert handmatig en repeterend werk.
- Vermindert kans op fouten en verhoogt het werkplezier.
- Bespaart tijd en het verbeterde productiviteit.
Op BrightFlow.nl lees ik over QuickScan Workflow Analyse. Wat houdt dat in?
De QuickScan Workflow Analyse is als jouw bedrijf groeit en steeds vaker merk je dat de software niet aansluit op het werkproces. Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij weten wat een inefficiënt werkproces teweeg brengt, zoals vertragingen, fouten en hogere kosten. Bovendien kan het werkplezier afnemen. Wij optimaliseren je werkproces graag met onze slimme softwareoplossingen.
Tijdens een inventarisatiegesprek onderzoeken wij waar de knelpunten zitten en welke verbetermogelijkheden er zijn. Vervolgens kijken we welke ingreep dé oplossing biedt voor het laagst hangende fruit en ontwikkelen wij vandaar uit verder.
Als uitkomst krijg je een verbeterplan dat je werkproces optimaliseert en je in staat stelt efficiënt te werken terwijl je bedrijf groeit.
Als je een QuickScan-gesprek wilt, neem vandaag nog contact met ons op via ons contactformulier.
Wij plannen dan direct een vrijblijvende afspraak met je in!
Wat is de huurkoopregeling en wat levert het op voor mijn bedrijf?
Voor maatwerksoftware is een investering nodig om de initiële ontwikkeling te financieren. Hiervoor bieden wij de huurkoopregeling aan. Hiermee profiteer je direct van de voordelen van jouw op maat gemaakte bedrijfssoftware terwijl je geld bespaart. Het is een investering die zichzelf terugverdient.
Waarom is softwareonderhoud belangrijk?
Goed functionerende software is essentieel voor jouw organisatie. Om dit zeker te stellen is periodiek onderhoud van de software nodig. Het houdt jouw maatwerksoftware in topvorm.
Daarom bieden wij standaard een onderhoudscontract aan voor de maatwerksoftware die wij voor onze opdrachtgevers ontwikkelen.
Wat zijn de voordelen?
- Jouw software blijft up-to-date, wat de uptime maximaliseert.
- Goed onderhouden software presteert beter en verbetert de prestaties.
- Doorontwikkelen van goed onderhouden software is makkelijker en je kunt voortbouwen op wat er al is.
Hoe zorgt BrightFlow voor de beveiliging van mijn bedrijfsgegevens in de ontwikkelde software?
Bij BrightFlow nemen wij beveiliging van jouw software serieus. Onze ‘security by design’-aanpak zorgt ervoor dat beveiliging een integraal onderdeel is van de ontwikkeling van jouw software.
Lees meer in ons https://brightflow.nl/beveiligingsbeleid.
Wat omvat softwareonderhoud?
Het onderhoud omvat standaard:
- Periodiek voeren wij onderzoeken uit zodat jouw software optimaal blijft functioneren.
- Zodra relevante updates beschikbaar komen voor de programmeertaal, framework en gebruikte derde partij software, voeren wij deze uit.
- Na elke update testen we de software op de werking.
Verzorgt BrightFlow hosting voor mijn bedrijfsapplicatie?
Ja, wij verzorgen ook hosting voor jouw bedrijfsapplicatie. De servers staan in Nederland en vallen onder de Europese wetgeving zodat je voldoet aan de privacy- en beveiligingsnormen die gelden voor de opslag van jouw klantgegevens.
Bovendien zorgen wij ervoor de capaciteit en snelheid van server te verhogen of te verlagen is als dat wenselijk is. Zo blijft jouw applicatie optimaal functioneren.
Hoe zorgt BrightFlow voor de beveiliging van mijn bedrijfsgegevens in de ontwikkelde software?
Bij BrightFlow nemen wij beveiliging van jouw software serieus. Onze ‘security by design’-aanpak zorgt ervoor dat beveiliging een integraal onderdeel is van de ontwikkeling van jouw software.
Lees meer in ons https://brightflow.nl/beveiligingsbeleid.
Biedt BrightFlow training aan gebruikers voor het in gebruik nemen van nieuwe software?
Als een bedrijf training wenst, verzorgen wij dat graag.
Het is onze ervaring dat de software die we ontwikkelen dusdanig intuïtief is dat er vrijwel geen training nodig is.
Biedt BrightFlow ook ondersteuning buiten reguliere kantooruren in geval van urgente problemen?
Wij streven ernaar flexibel te zijn en hulp te bieden wanneer dat mogelijk is. Het is belangrijk hierbij op te merken dat we bij urgente problemen buiten kantooruren geen garanties geven.
Voor een gegarandeerde service kunnen we een Service Level Agreement (SLA) opstellen. Hierin leggen wij specifieke afspraken vast over ondersteuning en reactietijden.
PortFlow noemen jullie op de website een semi-standaard product, wat wordt daarmee bedoeld?
Met ‘semi-standaard product’ bedoelen wij dat PortFlow een verzameling functies is die wij door de jaren heen hebben ontwikkeld.
Hiermee kunnen wij in korte tijd de basis bouwen voor vrijwel alle type maatwerkprojecten, waarbij we functionaliteit toevoegen die aansluit op de behoeften van jouw onderneming. Zo combineert PortFlow de voordelen van standaardfunctionaliteit met de flexibiliteit van maatwerk.
Nemen jullie een project aan op basis van fixed price?
Ja, in de meeste gevallen is het logisch te werken met een vaste prijs omdat je als opdrachtgever zekerheid wilt over je totale investering.
Ook zijn er situaties die vragen om te werken op basis van een vast uurtarief. Denk aan grootschalige, langlopende projecten. Wij adviseren je graag over de opties.
Waarom is de klantreis zo belangrijk?
In softwareontwikkeling is de klantreis (customer journey) een belangrijk startdocument. Het vertelt welke stappen een gebruiker en applicatiebeheerder doorloopt, inclusief de (systeem)acties die hieruit voortvloeien. Het geeft duidelijkheid over wat de applicatie doet en het doel ervan. Een doordachte klantreis vormt de basis voor alles wat volgt. Aan de hand van dit document kunnen wij het projectvoorstel opstellen.