Naam: Prijskaartenapplicatie
Opdrachtgever: Plus Nederland
Categorie: maatwerk en optimalisatie

Omschrijving

Voor supermarktketen Plus ontwikkelden wij software die het prijswijzigingsproces stroomlijnt. Het winkelpersoneel kan eenvoudig zelf allerlei prijsetiketten maken, zonder tussenkomst van een grafisch ontwerper. Dit levert de organisatie een efficiëntieverbetering op in honderden vestigingen.

Probleem

Supermarktketen Plus heeft in Nederland meer dan 550 winkels, met een assortiment dat wekelijks verandert. Wanneer de prijzen veranderen, moeten de fysieke prijskaarten in alle winkels bijgewerkt worden. Aangezien er meerdere soorten prijsetiketten zijn voor één product, is dit een tijdrovende taak en omdat het een handmatig proces is, verhoogt het de kans op fouten.

Een ander punt dat door de werkwijze een cruciale rol speelt, is mankracht. Naast het winkelpersoneel is er ook een grafisch ontwerper nodig die direct kan reageren als de prijzen veranderen. Dit blijkt een terugkerend knelpunt te zijn. Als er iets misgaat met de beschikbaarheid of levering van nieuwe prijslabels met de actuele prijzen, leidt dit ongewenste vertragingen en in sommige situaties tot omzetverlies.

Oplossing

Hiervoor maakten we een eenvoudige webapplicatie waarin de medewerkers van Plus zelf de wijzigingen doorvoeren. Het programma genereert automatisch in één keer alle nieuwe labels.

Resultaat

De applicatie maakt een einde aan het meest tijdrovende deel van het proces rond prijswijzigingen. Geen afhankelijkheid meer van externe partijen en onverwachte levertijden. Het Plus-personeel kan direct zelf handelen en de wijzigingen doorvoeren.

Als er nieuwe sjablonen beschikbaar komen, zijn deze eenvoudig toe te voegen aan de applicatie.

Mockup_tablet_PrijsKaarten

Benieuwd?

Wil je meer weten over wat maatwerk voor jouw bedrijf oplevert?

Vul jouw contactgegevens in via het contactformulier. Wij nemen direct contact met je op.