Naam: DHL-koppeling
Opdrachtgever: HPC Drukkerij B.V.
Categorie: koppeling

Omschrijving

Voor HPC Drukkerij maakten wij een DHL-koppeling. Deze maatwerk-connector automatiseert de verzending van het drukwerk en stroomlijnt het aanmeldingsproces bij de vervoerder.

Probleem

HPC drukt en verstuurt reclamemateriaal en drukwerk naar honderden adressen in heel Nederland. In de oude situatie melden de logistieke medewerkers de zendingen handmatig aan via het online portaal van de vervoerder. In dit geval DHL.

Door het groeiende aantal zendingen, verrichten de medewerkers van de drukkerij dagelijks grote hoeveelheden handelingen. Denk bijvoorbeeld aan het handmatig overnemen van de adresgegevens tijdens het aanmeldingsproces.

Het aantal handelingen in combinatie met het toenemende aantal zendingen verhoogt de werkdruk. Bovendien vergt het herhalende werk een hoge concentratie van de werknemers, wat van invloed is op de arbeidstevredenheid.

Oplossing

De maatwerkkoppeling tussen het verzendportaal van DHL en de door ons ontwikkelde bedrijfsapplicatie maakt een einde aan handmatig werk. Met één druk op de knop meldt de HPC-medewerker een zending aan. De koppeling communiceert automatisch met het DHL-portaal. Aangezien het een bidirectionele koppeling is, ontvangt de HPC-omgeving automatisch de gegevens over de aangemelde zending, inclusief het verzendlabel. De medewerker hoeft alleen nog maar de printopdracht te geven.

Ook regelen wij het onderhoud en monitoren we continu de bedrijfskritische softwaresystemen om fouten en storingen te voorkomen. Dit vermindert het risico van uitval.

Resultaat

De koppeling automatiseert en stroomlijnt het gehele aanmeldingsproces bij de vervoerder. Het verlaagt de kans op fouten aanzienlijk. Aangezien er geen saai en repetitief werk meer is, verhoogt het ook de arbeidstevredenheid van de werknemers.

PosCockpit desktop applicatie

Voordelen

De datakoppeling:

  • vermindert het aantal handelingen.
  • verlaagt kans op fouten en verhoogt de efficiëntie.
  • regelt de synchronisatie van de essentiële data.

Benieuwd?

Wil je meer weten over wat een datakoppeling voor jouw bedrijf oplevert?

Vul jouw contactgegevens in via het contactformulier. Wij nemen direct contact met je op.